Ambtenaren

‘Belangenverstrengeling rond milieurapport Schiphol’

Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn nauw betrokken bij het opstellen van de milieueffectrapportage (MER) van Schiphol die ze later ook moeten beoordelen. Dat zeggen juristen tegen de NOS op basis van mailwisselingen tussen de ambtenaren en medewerkers van Schiphol die de omroep in handen heeft. Het milieurapport dient als basis om te bepalen of de luchthaven nog kan groeien. Volgens de NOS hadden de ambtenaren tussen april en november vorig jaar 34 keer mailcontact en er vonden meerdere bijeenkomsten plaats met Schiphol. Gijs Hoevenaars, jurist en lid van de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage, zegt tegen de NOS: „Om de schijn van partijdigheid te voorkomen zou je beide rollen strikt moeten scheiden.” (NRC)