Almere VVD royeert man die ‘clouds’ van BN’ers hackte voor naaktfoto’s

De Almeerder Mitchell van der K., die verdacht wordt van het hacken van ‘clouds’ van tientallen bekende Nederlandse vrouwen, is geroyeerd als lid van de VVD, meldde de Almeerse fractie van de partij dinsdag. De VVD ziet geen reden strafrechtelijk onderzoek af te wachten. „Hij heeft zo pertinent gelogen dat dat reden genoeg is”, aldus fractievoorzitter Hilde van Garderen. Van der K. werd twee maanden geleden al opgepakt voor computervredebreuk, omdat hij persoonlijke opslagruimtes van tientallen personen had gehackt. De Telegraaf onthulde dinsdag dat seksueel getinte foto’s het doel waren van de hacks. De 33-jarige man stond bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen op de VVD-lijst. Hij gaf zijn zetel op met de mededeling dat hij raadswerk en privé niet kon combineren, later bleek dat er een onderzoek tegen hem liep. (NRC)