Verenigde Staten

Alt-right-voorman Richard Spencer verbannen van Facebook

Richard Spencer, de grondlegger van de Amerikaanse extreemrechtse alt-right-beweging, is afgelopen vrijdag van Facebook verbannen. Het zou gaan om een permanent besluit van het sociale netwerk. Het is onduidelijk wat de reden is waarom Facebook Spencers pagina heeft verwijderd. Volgens Vice News verdween het account nadat de nieuwssite er navraag naar had gedaan bij Facebook. Ook twee andere pagina’s van Spencer, beide met extreemrechtse inhoud, zijn door Facebook offline gehaald. Zijn profielen op Twitter en YouTube zijn nog wel actief. Spencer (39) streeft ernaar van de Verenigde Staten een volledig wit land te maken, waarin voor joden, moslims en andere rassen geen plaats is. Hij schaamt zich niet voor zijn sympathie voor nazi-Duitsland en Adolf Hitler. (NRC)