Na informatie AIVD

Viertal opgepakt voor beramen aanslag Turks consulaat R’dam

De politie heeft maandag vier mannen opgepakt voor betrokkenheid bij het beramen van een aanslag op het Turkse consulaat in Rotterdam. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De verdachten zijn twee broers van 29 en 26 uit Oudenbosch en een 37-jarige man uit Roosendaal. De laatste arrestant is een 39-jarige man die op verzoek van het Landelijk Parket in zijn woonplaats Essen in België is aangehouden. Alle mannen zijn van Marokkaans-Nederlandse komaf. Het onderzoek tegen het viertal richt zich op voorbereidingen en training voor terrorisme, opruiing tot terrorisme en het verspreiden van jihadistisch gedachtegoed via social media. De mannen kwamen in beeld door een geluidsfragment dat de AIVD beschikbaar had gesteld in een ander onderzoek. (NRC)