Hoofdredacteur Casper Sikkema ontslagen bij Vice

VICE-hoofdredacteur Casper Sikkema is ontslagen. De reden van zijn vertrek is „ontoelaatbaar gedrag”.

Foto Sebastiaan ter Burg / Flickr

Hoofdredacteur Casper Sikkema is per direct ontslagen bij online jongerenplatform Vice. Dat bevestigt Sjoerd Raaijmakers, algemeen directeur van Vice Benelux, tegenover NRC.

De reden van Sikkema’s vertrek is „ontoelaatbaar gedrag”, aldus Raaijmakers. „Daardoor is een vertrouwensbreuk ontstaan en hebben wij afscheid genomen.” Op verdere vragen over de gebeurtenissen en over een eventuele aangifte tegen Sikkema wil Raaijmakers niet ingaan. Dat is om „privacy” en „juridische redenen”.

Volgens Sikkema’s advocaat, Anita Verbeek, is haar cliënt erg geschrokken. Zijn ontslag heeft niets te maken met zijn functioneren bij Vice, zegt ze. „Er is totaal geen sprake van ontoelaatbaar gedrag tijdens zijn tijd bij Vice. Dit is moedwillig zwartmaken van een hoofdredacteur die altijd goed gefunctioneerd heeft.” Meer details geeft ze niet. „Ik verwacht openheid van zaken op niet al te lange termijn.”

Vice Media

Sikkema (32) werd twee jaar geleden hoofdredacteur bij Vice Benelux, onderdeel van het internationale mediabedrijf Vice Media. Hij had de leiding over tien titels, waaronder de nieuwssite, het op vrouwen gerichte Broadly, en Munchies, over eten. Ook televisiezender Viceland hoort bij het mediamerk. Sikkema was hiervoor adjunct-hoofdredacteur van weekblad Nieuwe Revu.

Vice begon in Nederland in 2006. Het richt zich op millennials en staat bekend om een originele, brutale toon. Artikelen en video’s op de site zijn gratis te bekijken.

Aanvulling: Dit bericht is aangevuld met de reactie van advocaat Anita Verbeek.