Geweldsuitbarsting

Zeven doden bij rellen in Amerikaanse gevangenis

Bij rellen in een gevangenis in de Amerikaanse staat South Carolina zijn maandag zeven gevangenen om het leven gekomen. Zeventien anderen raakten gewond, bericht persbureau AP. Het is de dodelijkste geweldsuitbarsting in een Amerikaanse gevangenis sinds de jaren negentig. De gevechten braken zondagavond (Amerikaanse tijd) uit in de Lee Correctional Institution in het stadje Bishopville. Pas acht uur later kreeg het gevangenispersoneel de situatie weer onder controle. Alle cipiers en opgetrommelde politieagenten bleven ongedeerd. De schouwarts die de slachtoffers heeft onderzocht, meldt aan AP dat het erop lijkt dat de zeven doden door steek- en snijwonden zijn omgekomen. De gevangenis waar het incident plaatsvond, heeft een slechte reputatie. (NRC)