FC Twente verslaat PEC en houdt hoop op handhaving

De club won thuis met 2-0 van de Zwollenaren. Twente blijft laatste, maar nadert Sparta tot op één punt.

PEC Zwolle-speler Dick Dekker baalt na de 1-0 van FC Twente.
PEC Zwolle-speler Dick Dekker baalt na de 1-0 van FC Twente. Foto ANP

FC Twente mag blijven hopen op handhaving in de eredivisie. De club uit Enschede, die achttiende en laatste staat, won dinsdagavond in eigen huis met 2-0 van PEC Zwolle. Daardoor verkleinde Twente het gat met de zeventiende plek naar slechts één punt.

Het was de eerste competitiezege voor Twente sinds december. Allebei de doelpunten vielen in de eerste helft. Na twintig minuten scoorde verdediger Jeroen van der Lely de 1-0. Hij profiteerde van slecht uitverdedigen door PEC. Michaël Maria maakte tien minuten voor rust de tweede treffer voor Twente.

Met nog twee wedstrijden te spelen heeft FC Twente 23 punten. De voornaamte concurrent in de strijd tegen degradatie is Sparta Rotterdam. Dat staat op 24 punten, maar heeft nog wel één duel meer op het programma staan. Woensdag speelt Sparta thuis tegen nummer veertien NAC Breda. PEC staat na de nederlaag achtste.

Later op de avond kwamen ook sc Heerenveen en ADO Den Haag in actie. De club uit Friesland won het duel met 2-0. Heerenveen stijgt dankzij de overwinning naar de zesde plek. ADO blijft negende.