F1 TV

Online videodienst Formule 1 komt in mei

De Formule 1 introduceert half mei een onlinevideodienst om rechtstreeks de autoraces te kunnen volgen. Dat heeft Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, laten weten. De videodienst zou al voor de Grand Prix van Australië in maart worden gelanceerd, maar was toen nog niet klaar.

De streamingdienst krijgt de naam F1 TV en wordt gelanceerd op 13 mei. Dan wordt de eerste Grand Prix in Europa verreden in Barcelona. Het is de vijfde van 21 races dit seizoen.

De dienst zal nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland, maar wel al in België. F1 TV komt verkrijgbaar in twee versies: een basis abonnement en een duurder premiumpakket. De videodienst van Liberty Media is de grootste investering in de digitalisering van de Formule 1 tot nu toe.

Liberty Media, in Nederland eigenaar van Ziggo, nam de Formule 1 in 2016 over van de Britse grootaandeelhouder CVC Capital. Liberty Media investeert ruim 7,1 miljard euro in de franchise.

F1 TV komt eerst beschikbaar voor de desktop. Daarna volgen versies voor smartphones en tablet van Apple, Android en Amazon Fire. De Formule 1 presenteerde de videodienst in februari als een mogelijkheid waarbij fans de races kunnen volgen vanuit het perspectief van hun favoriete chauffeurs. F1 TV moet beelden bieden van camera’s die zijn gemonteerd op de auto’s van alle twintig rijders, en van het traditionele televisie-verslag. In split-screen moet de onlinekijker zo bijvoorbeeld een duel tussen twee rijders kunnen volgen vanuit hun beider gezichtspunt. (Reuters)