Cao-bespreking

Chauffeurs streekvervoer dreigen met nieuwe stakingen

Chauffeurs van de streekbussen dreigen 30 april en 1 mei het werk neer te leggen als de werkgevers niet met betere voorstellen komen voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dat meldde vakbond FNV maandag. De vervoerders hebben daar een week de tijd voor. Als zij dan onvoldoende tegemoetkomen aan de wens van werknemers om onder meer de werkdruk te verminderen, volgen er acties. Werkgevers en vakbonden spraken elkaar maandag tevergeefs over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor het streekvervoer, die ook gelden voor machinisten van een aantal lokale treindiensten. Er vallen 12.000 werknemers onder de cao. Eerder kwamen de onderhandelaars van werkgevers en vakbonden tot een ‘onderhandelingsresultaat’, maar de achterban van de vakbonden wees dat voorstel af. (ANP)