Zeven arrestaties bij invallen in drugspanden in zuiden

Politieagenten voerden maandagochtend acties uit bij zeker veertien panden die werden gebruikt als drugslab en opslagloodsen.

Agenten vonden een opslag van grondstoffen voor synthetische drugs in Echt.
Agenten vonden een opslag van grondstoffen voor synthetische drugs in Echt. Foto Landelijke Eenheid via Twitter

De politie heeft maandagochtend een reeks invallen gedaan in veertien panden in het zuiden van het land, heeft de Landelijke Eenheid bekend gemaakt. Volgens een woordvoerder was de actie opgezet in het kader van een breed onderzoek naar synthetische drugscriminaliteit.

De acties vonden plaats op meerdere locaties, onder meer in Venlo, Echt, Eindhoven, Den Bosch, Schijndel, Uden en Velden. De panden werden gebruikt als opslaglocaties en labs voor de productie van synthetische drugs, zegt de woordvoerder tegen NRC. Zo werd in een pand in Echt meer dan 30 ton aan grondstoffen gevonden. De chemicaliën werden vermoedelijk gebruikt voor een toeleverancier, aldus de politie, die in een verklaring spreekt van een “groothandel”. In Zaltbommel werden een opslag en een lab gevonden, in Waalre stonden meerdere aanhangwagens met bouwmaterialen voor drugslabs.

Twitter avatar PolitieLE Landelijke Eenheid In #Echt duizenden liters grondstof aangetroffen. In loods. Werd vermoedelijk gebruikt voor toeleverancier. https://t.co/MbYEStuOOF

Zeven arrestaties

Bij de invallen kwamen honderd agenten in actie, meldt persbureau ANP. De politie heeft zeven mensen aangehouden in Eindhoven, Venlo, Zaltbommel en Weert. In de woningen van die verdachten legde de politie ook beslag op vuurwapens en telefoons.

Het Landelijk Parket had de leiding bij de invallen, die maandagochtend rond 06.00 uur werden verricht. De acties kwam voort uit een gezamenlijk onderzoek in de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Ook de Belastingdienst en de Douane hielpen.

Zaterdag werd in Geleen 3 ton hasj en grondstoffen voor synthetische drugs gevonden in een loods. De woordvoerder zegt dat de acties van maandag geen verband houden met die vondst.