Premier League

Manchester City kampioen van Engeland na misstap van stadgenoot United

Foto EPA

Manchester City is zondag, zonder te voetballen, kampioen van Engeland geworden. De enige overgebleven concurrent, Manchester United, verloor thuis met 1-0 van hekkensluiter West Bromwich Albion. Jay Rodriguez maakte op Old Trafford met een kopbal het enige doelpunt en bezorgde de stadgenoot van United de landstitel. City, dat met nog vijf wedstrijden te spelen een onoverbrugbare voorsprong van zestien punten heeft, kwam zaterdag in actie. De ploeg van coach Pep Guardiola won in Londen met 3-1 de uitwedstrijd tegen nummer vier Tottenham Hotspur. De vijfde landstitel in de clubhistorie betekent voor City een feestelijk slot van een week waarin het voor de Champions League werd uitgeschakeld door Liverpool. (ANP)