Paardensport

Amerikaanse Madden wint wereldbeker, bijrol voor Smolders

De hoofdprijs bij de wereldbekerfinale voor springruiters is zondag gewonnen door de Amerikaanse Elizabeth Madden. De amazone maakte in Parijs met haar paard Breitling LS slechts één springfout en verdiende 172.500 euro. Madden won donderdag en vrijdag al de eerste twee onderdelen van het finaleweekeinde. De tweede plaats ging ook naar een Amerikaan, Devin Ryan. Hij eindigde met Eddie Blue op zes strafpunten en kreeg een cheque van 131.250 euro. De Zweed Henrik von Eckermann werd met Toveks Mary Lou derde, goed voor bijna 80.000 euro.

De Nederlandse springruiter Harrie Smolders vertolkte in de Franse hoofdstad een bijrol. De 37-jarige Brabander eindigde met Emerald op de zeventiende plaats, met een totaal van 29 strafpunten. Smolders was als nummer zeven de finale ingegaan. (ANP)