Goal van het Weekend: Memphis, Di Maria en een Belgische beauty

Het was natuurlijk het weekend van PSV en die fraaie verovering van de 24ste landstitel, maar nog iets dieper in het zuiden viel de mooiste goal.

Memphis Depay heeft de laatste weken een supervorm te pakken. Spelend in de punt van de aanval tekende hij voor alweer zijn vijfde goal en vijfde assist in de laatste vier duels van Lyon. Ook dit weekend stond hij weer op de juiste plek.

Mo Salah beleeft een sprookjesachtig seizoen: deze week behaalde hij de halve eindstrijd met Liverpool waarin hij zijn oude club AS Roma zal treffen. In zijn debuutseizoen in Engeland liet Salah zaterdag zijn 30ste doelpunt in de Premier League noteren en ook die mocht er weer zijn.

Dan nog wat langeafstandwerk. In de Mexicaanse competitie poeierde Martín Cauteruccio (Cruz Azul) de bal er lekker in en datzelfde gold voor Sasha Zivec namens het Poolse Piast Gliwice.

3. Carlos Vela (Vancouver v LOS ANGELES FC 0-1)

Een paar weken geleden scoorde hij al fraai, maar werd Vela afgetroefd door de buitensporige debuutgoal in de MLS van Zlatan, die dit weekend overigens ook weer scoorde. Nu had hij het rijk voor zich alleen en daar maakte de Mexicaan - ooit door Arsene Wenger naar Arsenal gehaald - op sierlijke wijze gebruik van:

2. Angel Di Maria (PARIS S-G v AS Monaco 3-0)

Het was een topper op papier tussen de nummers één en twee van Frankrijk: PSG won met 7-1 en staat nu liefst 17 punten los waarmee meteen de titel werd veiliggesteld. Dankzij de nederlaag van Monaco mag Memphis met zijn Lyon nog hopen op directe plaatsing voor de Champions League, maar dat gebeurt allemaal ver van Angel Di Maria vandaan. Hij won alweer z’n achtste prijs met PSG.

1. José Cevallos (LOKEREN v Eupen 2-0)

Toen de in Ecuador geboren Cevallos 18 was, wilde het grote Juventus wel een gokje wagen met hem. De Italianen haalden hem op huurbasis voor een jaartje naar Turijn, maar dat werd een retourtje voor de aanvallende middenvelder. Nu, vijf jaar later, schittert hij opeens in het shirt van Lokeren en ging zijn doelpunt dit weekend de wereld over.