Eredivisie

FC Twente-speler Cuevas evenaart seizoensrecord gele kaarten

Verdediger Cristián Cuevas van FC Twente heeft het kaartenrecord in de eredivisie geëvenaard. De Chileense linksback kreeg zaterdag in de verloren uitwedstrijd tegen ADO (2-1) zijn twaalfde gele kaart van het seizoen. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met Aleksandar Rankovic (Vitesse, 2003-2004), Guy Ramos (RKC , 2011-2012) en Joeri de Kamps (NAC, 2014-2015). Cuevas kreeg voor de winterstop zes gele kaarten. Na de winterstop volgden er nog zes, waarvan twee in de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (0-4). Hij moest toen met rood voortijdig vertrekken. Door zijn gele kaart tegen ADO is de verdediger geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd, dinsdag in Enschede tegen PEC Zwolle. FC Twente staat, met nog drie duels te spelen, op de rand van degradatie naar de eerste divisie. (ANP)