Diana Matroos gaat Buitenhof presenteren

Matroos vervangt Marcia Luyten, die werkt aan een biografie van koningin Máxima.

Diana Matroos
Diana Matroos Foto Lex van Lieshout / ANP

Diana Matroos wordt een van de nieuwe presentatoren van het wekelijkse interview- en debatprogramma Buitenhof. Dat meldt de VPRO maandag. De 46-jarige Matroos volgt Marcia Luyten op, die werkt aan een biografie van koningin Máxima.

Buitenhof heeft drie presentatoren die om beurten het programma presenteren. Naast Matroos zijn dat Paul Witteman en Jort Kelder. Laatstgenoemde werd in februari onthuld als opvolger van Pieter Jan Hagens. Kelder neemt de presentatie één seizoen op zich, omdat Hagens een zeiltocht gaat ondernemen naar Suriname.

De VPRO zegt blij de zijn met de komst van Matroos, zo meldt hoofdredacteur Stan van Engelen:

“Met Matroos haalt Buitenhof een ervaren interviewer in huis met grote financieel-economische kennis. Een vrouw ook, die onverschrokken opkomt voor waarden die essentieel zijn in onze samenleving.”

Matroos presenteert nu nog elke dinsdag het radioprogramma Beeldbepalers bij BNR, waarin communicatiekwesties besproken worden. Dat programma blijft zij naast haar nieuwe baan verzorgen. In het verleden was Matroos presentatrice en verslaggever voor RTL Nieuws.

Buitenhof is een programma van AVROTROS, VPRO en BNNVARA. Matroos presenteert voor de VPRO, Kelder voor de AVROTROS en Witteman voor BNNVARA. Het nieuwe seizoen van het programma begint in september.