Wells Fargo

Schikking van 1 miljard dollar dreigt voor Amerikaanse bank

Aan de Amerikaanse bank Wells Fargo is een schikking van 1 miljard euro aangeboden. Onder meer wegens het opdringen van autoverzekeringen aan klanten en het doorberekenen van onnodige kosten aan hypotheekeigenaren. Dat meldde de op twee na grootste bank van de Verenigde Staten vrijdag, bij de presentatie van de kwartaalresultaten. De bank maakte in het eerste kwartaal 5,5 miljard dollar winst, bijna 6 procent meer dan een jaar eerder. Net als andere grote Amerikaanse banken, zoals JPMorgan en Citigroup, profiteerde Wells Fargo van de belastingverlaging die president Donald Trump eind vorig jaar heeft doorgevoerd. Citigroup maakte 4,6 miljard dollar winst, 13 procent meer dan een jaar eerder. Bij JPMorgan steeg de winst met 35 procent naar 8,7 miljard dollar. (NRC)