Literatuurprijs

Vijf boeken over Rotterdam op de shortlist voor de mr. J. Dutilhprijs die volgende week wordt uitgereikt op het stadhuis

De genomineerden voor de dertiende mr. J. Dutilhprijs zijn bekend gemaakt. Vijf boeken, verschenen in 2016 en 2017, met een aan de geschiedenis van Rotterdam gerelateerd onderwerp zijn na lezing van 24 boeken door de jury geselecteerd voor de shortlist:

•Peter Brusse: Onder de mensen. M.J. Brusse (1873-1941)

•Gerard Groeneveld: Frontstad Rotterdam

•Jan Maliepaard en Jan Oudenaarden: Dát is Pietje Bell! Het geheime leven van Chris van Abkoude

•Lodewijk Petram: De vergeten bankencrisis

•Siebe Thisse: Beelden: Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940. Op 20 april maakt Nelleke Noordervliet, voorzitter van de jury, bekend welk van de vijf genomineerde boeken wordt onderscheiden. De prijs bestaat uit een bedrag van 6.000 euro en een beeldje gemaakt door Joep van Lieshout.

De uitreiking van de mr. J. Dutilhprijs maakt deel uit van een programma van het Historisch Genootschap Roterodamum in de Burgerzaal van het Stadhuis.

De mr. J. Dutilhprijs, die sinds 1992 elke twee jaar wordt toegekend aan de auteur van de beste Rotterdamse geschiedkundige publicatie, is genoemd naar oud-voorzitter van het Historisch Genootschap Roterodamum, mr. J. Dutilh. Twee jaar geleden ontving Hans Zirkzee de onderscheiding voor het boek Jazz in Rotterdam, in 2014 ging de prijs naar Jan Brokken voor zijn roman De vergelding.

De bijeenkomst van het HGR is in de Burgerzaal van het Stadhuis vrijdag 20 april 2018 van 17.45 tot 20.15 uur.