Europees voetbal

Bayern loot Real Madrid, Liverpool treft AS Roma

Bayern München speelt in de halve finale van de Champions League tegen titelhouder Real Madrid. In de andere halve finale neemt Liverpool het op tegen AS Roma. De duels zijn op 24 en 25 april en op 1 en 2 mei. Bayern en Liverpool spelen eerst thuis. De finale is op 26 mei in Kiev.

Voor het eerst staan clubs uit Engeland, Duitsland, Spanje en Italië in de halve finales.

Bayern, met Arjen Robben, kwam Real vorig seizoen tegen in de kwartfinales van de Champions League. De Madrilenen wonnen uit met 2-1 en thuis met 4-2 na verlenging. Real Madrid prolongeerde vorig seizoen als eerste ploeg ooit de titel.

Liverpool, dat dit seizoen beschikt over Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, haalde in 2008 voor het laatst de halve finale in de Champions League. De ‘Reds’ verloren destijds van Chelsea.

AS Roma, dat Kevin Strootman en de geblesseerde Rick Karsdorp onder contract heeft, stond in 1984 voor de laatste keer in de halve finales van de Champions League. Roma haalde toen de finale, die in het eigen stadion na strafschoppen verloren ging tegen Liverpool.

In de halve finales van de Europa League speelt Arsenal tegen Atlético Madrid, Olympique Marseille komt uit tegen RB Salzburg. De duels zijn op 26 april en 3 mei. De finale is op 16 mei in Lyon. (ANP)