Autoproducent

Jaguar Land Rover schrapt duizend banen na tegenvallende verkoopcijfers

De Britse autoproducent Jaguar Land Rover schrapt ongeveer 1.000 banen voor uitzendkrachten bij twee Engelse fabrieken. Aanleiding zijn de dalende verkoopcijfers, veroorzaakt door onzekerheid over de Brexit en over belastingen op dieselauto’s. Een woordvoerder van de grootste Britse autoproducent weigert te reageren op dat exacte aantal. Wel zegt het bedrijf in een verklaring dat het de „productieschema’s en de hoeveelheid uitzendkrachten” wil aanpassen. De omzet van Jaguar is dit jaar tot nu toe met 26 procent gedaald. De vraag naar Land Rover daalde in zijn thuismarkt met 20 procent, doordat consumenten dieselauto’s vermeden, uit angst voor belastingverhogingen en restricties in verschillende landen. (Reuters)