Unicef-rapport

Boko Haram ontvoerde meer dan duizend kinderen sinds 2013

Terreurgroep Boko Haram heeft sinds 2013 meer dan duizend kinderen ontvoerd in het noordoosten van Nigeria. Dat schrijft Unicef vrijdag. Het aantal kan hoger liggen; dit zijn alleen de gevallen die door Unicef zijn gedocumenteerd. Sinds het conflict oplaaide in de regio negen jaar geleden zijn ook zeker 2.295 docenten gedood en 1.400 scholen vernietigd. De meeste scholen zijn nog dicht omdat de gebouwen te ernstig beschadigd zijn of om de veiligheid voor de kinderen. Boko Haram dwingt hen te trouwen met militanten of zelfmoordaanslagen uit te voeren. Het Unicef-rapport volgt vier jaar na de ontvoering van 276 schoolmeisjes in Chibok door Boko Haram. Nog altijd zijn honderd schoolmeisjes niet terug. Dit jaar werden honderd meisjes ontvoerd in Dapchi. De meesten zijn vrij, vijf zijn dood. (NRC)