Bayern München in halve finale Champions League tegen Real Madrid

AS Roma en Liverpool spelen tegen elkaar in de andere halve finale. Er werd ook geloot voor de halve finales van de Europa League

Foto Paul White/AP

Voetbalclub Bayern München speelt in de halve finales in de Champions League tegen Real Madrid. AS Roma en Liverpool nemen het tegen elkaar op in de andere halve finale. Dat bleek vrijdagmiddag uit de loting.

Twitter avatar ChampionsLeague UEFA Champions League The official result of the #UCLdraw! @FCBayern v @realmadrid
@LFC v @OfficialASRoma 🏆 Who will reach the final in Kyiv? https://t.co/fHyjIPresp

Ook de halve finales voor de Europa League werden vrijdag bekend. Arsenal speelt tegen Atlético Madrid, Olympique Marseille speelt in de andere wedstrijd tegen Red Bull Salzburg.

Kwartfinales Champions League

AS Roma stuntte in de kwartfinale door FC Barcelona uit te schakelen. Barcelona dacht zeker te zijn van een plek in de halve finale nadat de club in de eerste kwartfinale thuis had gewonnen met 4-1. Maar in de return won AS Roma met 3-0 waardoor Barcelona werd uitgeschakeld. Liverpool won beide kwartfinales van Manchester City, de ploeg die vooraf als favoriet werd gezien.

Real Madrid had het eveneens zeer lastig tegen Juventus. Nadat de Madrilenen met 3-0 hadden gewonnen in Turijn leek de return in Santiago Bernabeu slechts een formaliteit. Juventus maakte de achterstand echter goed en leek er een verlenging uit te slepen. Een gemakkelijk gegeven penalty zorgde ervoor dat Cristiano Ronaldo diep in de blessuretijd alsnog de 1-3 op het scorebord kon zetten. Bayern München schakelde in twee eenzijdige duels het Spaanse Sevilla uit.

Kwartfinales Europa League

Arsenal rekende in de kwartfinale in twee wedstrijden af met CSKA Moskou. Na de 4-1 in Londen werd het donderdag 2-2 in de Russische hoofdstad. Atlético versloeg het Sporting Lissabon van Bas Dost over twee wedstrijden. Hoewel de Portugezen donderdag met 1-0 wonnen, was de 2-0 in de heenwedstrijd voldoende voor de Madrilenen om door te gaan naar de laatste vier.

De tegenstander van de winnaar van de ontmoeting treft Olympique Marseille of Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers wonnen donderdag met 5-1 van Lazio Roma, nadat ze een week geleden nog hadden verloren van de Italianen. Hoewel Lazio ook de tweede wedstrijd domineerde, wist Salzburg in korte tijd enkele keren te scoren en zich daardoor te plaatsen voor de halve finales. Olympique Marseille versloeg RB Leipzig.

Nieuwe trainer Bayern München

Vrijdag werd ook bekend dat Niko Kovac komend seizoen de nieuwe trainer van Bayern München is. Hij heeft voor drie jaar bij de club getekend. Hij volgt Jupp Heynckes op. Kovac speelde zelf ook voor de club, tussen 2001 en 2003.