In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Amirah al-Turkistani (in groene jurk) bezoekt haar familie in Jeddah. Nadat ze in 2015 haar studie in de V.S. had afgerond keerde zij terug naar Saoedi-Arabië om als docent grafische vormgeving les te geven aan het Jeddah International College in Jeddah, Saoedi-Arabië.
Foto Reem Baeshen/Reuters
Tanks van het Indiase leger tijdens een parade op de openingsdag van de vierdaagse wapenbeurs DefExpo 2018 in Chennai in India. De DefExpo is met ruim 500 Indiase en 150 buitenlandse wapenfabrikanten de grootste wapenbeurs in Azië.
Foto Arun Sankar/AFP
De twee jaar oude Rachele-Ngabausi in een vluchtelingenkamp in de Congolese stad Bunia. Rachele-Ngabausi raakte samen met haar zus gewond bij een aanval op haar dorp waarbij haar zwangere moeder en haar drie broers door militieleden vermoord werden.
Foto Goran Tomasevic/Reuters
Vuilniszakken op de trappen van de Keulse metro als gevolg van de landelijke stakingen van de vuilophaaldienst om hun eis van zes procent loonsverhoging kracht bij te zetten. De stakingen worden gesteund door de vakbond Ver.di en zullen wanneer hun eis niet ingewilligd wordt ook het openbaar vervoer, de crèches en ziekenhuizen treffen.
Foto Sascha Steinbach/EPA
Een demonstrant rust achter de barricades na een confrontatie met de oproerpolitie in de West-Franse plaats Notre-Dame-des-Landes, waar al sinds 2010 door de mensen uit Notre-Dame-des-Landes en de omliggende dorpen fel geprotesteerd wordt tegen de aanleg van een nieuw vliegveld.
Foto Loic Venance/AFP
In de diergaarde van Beijing plukt een kraai de haren van een Reuzenpanda om die te gebruiken bij het maken van zijn nest.
Foto AFP Photo
Een vrouw in het Witte Huis wordt emotioneel tijdens de ondertekening van de ‘Allow States and Victims To Fight Online Sex Trafficking Act’ door president Trump. Een wet die bestrijders en slachtoffers van mensenhandel met seksuele uitbuiting als doel, meer rechten zal verlenen.
Foto Kevin Lamarque/Reuters
Palestijnse betogers tijdens een confrontatie met het Israëlische leger tijdens de massale protesten bij de Gazastrook die ‘De Mars van de Terugkeer’ wordt genoemd. De actievoerders eisen dat de Palestijnen terug mogen keren naar het gebied dat nu Israël is. De demonstratie, die op 30 maart begon, eindigt op 15 mei.
Foto Mohammed Salem/Reuters
Een fan van de Engelse voetbalclub Liverpool bewondert in Kuala Lumpur de 1.278 shirts, die in een poging voor het Malaysia Book of Records het grootste aantal shirts van één enkel team bijeen te brengen, op de grond uitgestald liggen. De shirts werden hiervoor bijeengebracht door fans uit heel Maleisië.
Foto Mohd Rasfan/AFP
Een Braziliaanse onderzoeker van het Mamiraua Sustainable Development reservaat in Uarini in de Braziliaanse deelstaat Amazonas vangt een zwarte jaguar. Zwarte jaguars zijn zeldzaam en behoren tot de meest agressieve dieren ter wereld. Het zwarte luipaard, de zwarte jaguar en de zwarte poema komen in verschillende delen van de wereld voor en worden alle drie de zwarte panter genoemd.
Foto Bruno Kelly/Reuters
De Zwitserse politicus Alain Berset buigt tijdens een driedaags werkbezoek samen met de Japanse premier Shinzo Abe voor een erewacht voor diens woon- en werkverblijf in Tokio.
Foto Peter Klaunzer/EPA
Een bezoeker van het Joods Museum Berlijn loopt door een installatie van de Amerikaanse kunstenaar James Turrell tijdens de opening van de expositie van Turrell’s ‘Ganzfeld Pieces’. James Turrell wordt beschouwd als een van de meest belangrijke kunstenaars van de Californische ‘Southern California Light and Space Movement’.
Foto Wolfgang Kumm /AFP
Badgasten aan de Israëlische kustplaats Tel Aviv houden twee minuten stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust. Tijdens deze gedenkdag op 12 april zijn alle uitgaansgelegenheden in Israël gesloten en besteden radio en televisie voornamelijk aandacht aan de Holocaust.
Foto Oded Balilty/AP
Het standbeeld van Sint Pieter torent uit boven de geestelijken die op de zondag na Pasen een mis op het Sint-Pietersplein in Rome bijwonen ter afsluiting van de paasweek. De zondag na Pasen, ook wel Barmhartigheidszondag genoemd, wordt de vreugde van Pasen afgesloten en gaat de kerk over tot de orde van de dag.
Foto Gregorio Borgia/AP
Prins Charles bezoekt Mount Nhulun voor een ceremoniële bijeenkomst met de leiders van het Dhimurru and Rirratjingu Aboriginal Corporations. Deze organisatie werd opgericht door de oorspronkelijke bewoners van het Noordoosten van Arnhemland in Australië en komt op voor de rechten van de 30 tot 40 clangroepen die zichzelf Yolngu noemen.
Foto Arthur Edwards/Reuters
Familie van de Palestijnse Marwan Qudih, die tijdens de protesten aan de grens van de Gazastrook om het leven kwam, treuren bij zijn lichaam tijdens de begrafenis in Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook.
Foto Suhaib Salem/Reuters
Leden van het Argentine Naval Prefecture, geholpen door vrijwilligers, proberen tevergeefs een gestrande bultrugwalvis te redden. De bultrug is een relatief grote vinvis die zich van andere vinvissen onderscheidt door zijn lange borstvinnen, zijn gedrongen lichaam en de knobbels op zijn bek en onderkaak. Volwassen bultruggen variëren in lengte van 12 tot 16 meter en wegen zo’n 25 à 30 ton.
Foto Pablo Hugo Funes/AP
Mark Zuckerberg arriveert op Capitol Hill in Washington voor een getuigenis in het Amerikaanse congres. Zuckerberg erkende dat het bedrijf te weinig heeft gedaan om zijn platforms te beschermen.
Foto J. Scott Applewhite/AP
Gitzwarte wolken boven zee aan de Franse Rivièra bij Cannes kort voor het losbreken van de storm.
Foto Valery Hache/AFP
Tienduizenden karpers worden ingesloten door vissers in het Qiandaomeer in de Chinese provincie Zhejiang. Het Qiandaomeer, met een opppervlakte van bijna 700 vierkante kilometer, staat bekend om zijn heldere water en is een belangrijk gebied voor de visvangst in Oost-China.
Foto Johannes Eisele/AFP