Azerbajdzjan bezingt de eigen troepen, met Israëlische superdrone

Zangeres Narmin Kerimbeyova verheerlijkt in de stijl van het Eurovisie songfestival de nationale strijdkrachten.

Videostill

Een muziekfilmpje van de Azerbajdzjaanse grenstroepen, twee dagen geleden online gezet, heeft de aandacht getrokken van wapenexperts in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Nu de spanning in de regio rond Syrië stijgt, toont de voormalige Sovjet-republiek, geleid door autocraat Ilham Aliyev, zijn wapentuig op de ruim vier minuten durende clip.

Zelf is de president spiedend vanuit een bunker naar de grens met het naburig, vijandige, Armenië te zien. De Russische tanks en helikopters, de special forces, pantserwagens en torpedobootjagers wordt spetterend aan elkaar gezongen door Narmin Kerimbeyova, finaliste van de Voice of Azerbajdjan 2016. Maar alles draait om het projectiel dat op 1 minuut 54 wordt gelanceerd. Volgens de kenners zien we hier de geavanceerde Harop, een drone die zich als een raket gedraagt. Aangeschaft in Israël.

Twitter avatar JosephHDempsey Joseph Dempsey Further confirmation of #Azerbaijan operation of #Israel Harop loiter munitions, rather unexpectedly courtesy of a State Border Guard music video https://t.co/wMcGfQBZCL https://t.co/G8SEnFISLh