Juventus-icoon Buffon (40) tierend ten onder aan slot bijna-sensatie in Madrid

De week van de underdog leek bijna compleet. Nadat AS Roma en Liverpool dinsdag FC Barcelona en Manchester City hadden uitgeschakeld in de Champions League, was het woensdag Juventus dat in de kwartfinale leek te gaan afrekenen met het al even grote Real Madrid. Bijna. Totdat Real in de blessuretijd een omstreden penalty kreeg. Real door, Juventus woest.

Duwen en trekken, met als middelpunt de Engelse scheidsrechter Michael Oliver. Was het een overtreding, in de laatste minuut van de blessuretijd?

De eerste pot in Turijn won Real met 3-0, de return leek een formaliteit. Maar in Spanje poetste Juventus die stand al na een uur weg. Verlengen leek het gevolg. Tot die penalty.

Woest was Juventus-doelman Buffon. Hij is meestal een voorbeeld, veertig jaar als hij is, maar in Madrid won de winnaar het van de gentleman. Hij belaagde scheidsrechter Oliver, kreeg daarvoor de rode kaart en moest erna moedeloos toezien hoe Cristiano Ronaldo de droom van een Champions League-titel kapot schoot. Pure diefstal, oordeelden Italiaanse media donderdagochtend.

Buffon lijdt pagina S9