Algerije

Vliegtuigcrash kost 257 mensen het leven

De gecrashte Iljoesjin Il-76
De gecrashte Iljoesjin Il-76 Foto Ryad Kramdi/AFP

Bij een ongeluk in Algerije met een militair vliegtuig zijn 247 passagiers en tien bemanningsleden om het leven gekomen. Het toestel met vooral militairen aan boord stortte neer op het militaire vliegveld van Boufarik, ongeveer dertig kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Algiers.

Volgens lokale media stortte het vliegtuig woensdagochtend rond acht uur kort na het opstijgen door nog onbekende oorzaak neer op een stuk landbouwgrond en vloog het vrijwel direct in brand. Het is nog onbekend of er overlevenden zijn.

Volgens het persbureau Reuters zouden er ook leden van Front Polisario aan boord zijn geweest, de beweging die sinds de jaren zeventig strijdt voor de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara.

Het vliegtuig zou onder meer onder weg zijn geweest naar Tindouf, in het zuiden van Algerije. In het gebied rond Tindouf liggen vluchtelingenkampen voor mensen uit de Westelijke Sahara. De kampen zijn ontstaan na de oorlog tussen Polisario en Marokko, dat nu het merendeel van het grondgebied van de Westelijke Sahara opeist. (NRC)