Aandeelhoudersvergadering

Bestuur Ahold Delhaize beslist over beschermingsconstructie

Ahold Delhaize blijft erbij dat het aan het bestuur en de commissarissen is om te beslissen over het verlengen van de beschermingsconstructie voor het supermarktconcern. Het gaat om de Stichting Continuïteit Ahold Delhaize. Daarmee kunnen ongewenste kopers van het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn worden geweerd, of kan een opsplitsing worden tegengehouden. In december moet de mogelijkheid voor deze middelen worden verlengd.

Over deze zogenoemde gifpilkwestie wil het bedrijf wel praten met zijn aandeelhouders, maar niet op deze aandeelhoudersvergadering. Ook al wilden sommige aandeelhouders dat wel. De Franse activistische investeerder CIAM heeft al gedreigd naar de rechter te stappen als Ahold Delhaize de kwestie niet alsnog later dit jaar ter stemming voorlegt. (ANP)