Zenuwgasaanval

Dochter van ex-spion Skripal uit Brits ziekenhuis ontslagen

Joelia Skripal, de dochter van de Russische ex-spion Sergej Skripal, is ontslagen uit het ziekenhuis van Salisbury. Dat heeft het ziekenhuis dinsdag bevestigd. Volgens die Britse media heeft de vrouw het ziekenhuis maandagavond verlaten.

Joelia (33) en haar vader Sergej Skripal (66) werden op 4 maart bewusteloos aangetroffen op een bankje in de Zuid-Engelse stad Salisbury. Zij bleken te zijn vergiftigd met het zenuwgas novitsjok, dat in de jaren zeventig en tachtig in de Sovjet-Unie werd ontwikkeld. Volgens de BBC is de vrouw op „een veilige locatie” ondergebracht.

De Britse regering beschuldigt Rusland ervan achter de aanval te zitten, maar Moskou ontkent betrokkenheid. Het incident heeft geleid tot diplomatieke spanningen tussen Rusland en westerse landen.(Reuters)