Stereotypes

Simpsons onder vuur in kwestie rond Indiase winkelier Apu

De makers van de sitcom The Simpsons liggen onder vuur omdat ze niet goed zouden reageren op de kwestie-Apu. De Indiase winkelier in de serie, Apu Nahasapeemapetilon, wordt door sommigen gezien als een racistisch stereotype. Aziatische Amerikanen klagen hier al langer over. Die kritiek werd breder na The Problem With Apu, een documentaire van komiek Hari Kondabolu over stereotypering in de populaire cultuur. In de aflevering van zondag zat de tegenreactie. De progressieve dochter Lisa zegt: „Dat wat decennialang applaus kreeg en niet beledigend was, wordt nu als politiek incorrect gezien.” Fans reageerden teleurgesteld. Politiek incorrect is een conservatief scheldwoord. Kondabolu reageerde met: „Dit is geen uithaal naar mij, maar naar wat velen beschouwen als vooruitgang.” (AP)