Raad van discipline

Tuchtklacht tegen Grapperhaus ongegrond verklaard

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft geen verwijtbare fouten gemaakt toen hij twee jaar geleden als advocaat het fiscaal adviesbureau KPMG Meijburg bijstond in een ontslagzaak. Dat heeft de raad van discipline in Amsterdam dinsdag bepaald. De huidige minister was destijds advocaat bij Allen & Overy. In die hoedanigheid stond hij KPMG Meijburg bij in een ontslagzaak tegen fiscalist Karim Aachboun, die bij de top van dat adviesbureau in ongenade was gevallen. Aachboun diende een tuchtklacht in, onder meer omdat Grapperhaus volgens hem misleidende informatie had verstrekt aan de rechter. „De advocaat heeft de kantonrechter niet onjuist geïnformeerd, onder meer omdat de feiten uit de stukken die de advocaat aan de kantonrechter stuurde voldoende duidelijk bleken”, aldus de raad van discipline. (ANP)