Max Hollein nieuwe directeur van Metropolitan Museum

Benoeming De Oostenrijkse kunsthistoricus Max Hollein geeft nu nog leiding aan de Fine Arts Museums van San Francisco. Hij was eerder directeur van drie Duitse musea.

Foto Wikimedia Commons

The Metropolitan Museum of Art in New York heeft dinsdag Max Hollein benoemd tot directeur. Hollein leidt nu nog de Fine Arts Museums van San Francisco en zal komende zomer in New York beginnen.

Hollein (1969) is een Oostenrijkse kunsthistoricus, die een indrukwekkende carrière in de museumwereld heeft gemaakt. Na zijn studie aan de Universiteit van Wenen begon hij bij het Guggenheim Museum in New York. Daarna leidde hij drie Duitse musea, onder meer het Städel Museum in Frankfurt. Sinds 2016 was hij directeur in San Francisco.

Het Metropolitan, het grootste museum van de Verenigde Staten, trok afgelopen jaar voor het eerst meer dan 7 miljoen bezoekers. Al een jaar werd door een speciaal comité naar een nieuwe directeur gezocht. Uit honderd kandidaten bleef Hollein uiteindelijk over. „We zijn dolblij dat Max bij The Met komt werken”, laat de voorzitter van het sollicitatie-comité in een persbericht weten.