Luchtvaart

‘Air France-KLM doet met easyJet bod op Alitalia’

Air France-KLM heeft met de Britse prijsvechter easyJet en investeringsmaatschappij Cerberus een bod gedaan op de failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Bronnen rond de luchtvaartmaatschappijen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Air France-KLM had eerder volgens met name Italiaanse media al interesse getoond, met als partner Delta Air Lines. Air France-KLM weersprak dat toen, en ontkent het bod nu opnieuw. Er zouden drie biedingen zijn binnengekomen bij de bewindvoerders van Alitalia. Een van de andere zou van Lufthansa komen. Alitalia ging vorig jaar failliet nadat het personeel zich tegen een saneringsoperatie had gekeerd. Grootaandeelhouder Etihad Airways draaide daarop de geldkraan dicht. Alitalia vliegt nu met een overbruggingskrediet. (ANP)