Luchtramp

Ongeveer 100 doden bij crash Algerijns troepentransporttoestel

Bij een crash deze woensdag van een militair vliegtuig in de buurt van de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn ongeveer honderd inzittenden omgekomen. Dat meldt het persbureau AFP op gezag van een militaire bron. Er zijn geen mededelingen gedaan over eventuele overlevenden. Een woordvoerder van hulpverleners ter plaatse zei tegen AP dat er „meer dan honderd doden” zijn gevallen. Het Algerijnse ministerie van Defensie heeft zijn medeleven betuigt met de nabestaanden. De crash gebeurde bij de militaire basis Boufarik, dertig kilometer ten zuidwesten van Algiers. Lokale media meldden dat het vliegtuig rond 08.00 uur woensdagochtend neerstortte en in brand vloog. De oorzaak is niet bekend. Het zou gaan om een model Iljoesjin Il-78, dat gebruikt wordt om troepen te transporteren. (NRC)