Recensie

Recensie

Kreukvrije George Ezra brengt Paradiso oerdegelijke popliedjes

Pop Een schaduwzijde lijkt niet te bestaan in George Ezra’s wereld. In een uitverkocht Paradiso zong hij zijn liedjes over de liefde en de vrolijke mensen die hij tegenkomt.

George Ezra tijdens een eerder optreden.
George Ezra tijdens een eerder optreden. Foto georgeezra.com

Hij is joviaal en innemend. Aan leuke liedjes heeft hij geen gebrek. George Ezra presenteert zich graag als de ideale schoonzoon. Met zijn diepdonkerbruine stem zingt hij over gewone dingen, zoals de wonderen van de liefde en de vriendelijke mensen die hij overal tegenkomt. Een schaduwzijde lijkt niet te bestaan in Ezra’s wereld. Een optreden lang werkte de Engelse zanger toe naar zijn hit ‘Budapest’, de ongeëvenaarde publieksfavoriet sinds hij er in 2014 mee doorbrak.

Bij zijn kreukvrije concert in een uitverkocht Paradiso vond de 24-jarige zanger het belangrijk om de liedjes van een uitgebreide, zorgvuldig ingestudeerde toelichting te voorzien. Hoe hij de inspiratie voor zijn zojuist verschenen album Staying at Tamara’s vond in Barcelona, waar mensen hem naar een bezienswaardige berg stuurden die in werkelijkheid een heuvel bleek te zijn. Hoe supergezellig het is om met de hele band in een toerbus te reizen. Totdat er iemand, en daarna iedereen ziek wordt. Hoe hij liggend in zijn stapelbed op een melodietje kwam, dat hij later goed kon gebruiken voor het nummer ‘Paradise’.

Met schallende trompetten en montere samenzang bracht Ezra nieuwe songs als het optimistische ‘Pretty Shining People’ en het naar reggae lonkende ‘Don’t Matter Now’. Bij zijn parade van oerdegelijke popliedjes gingen de handen de lucht in op momenten dat George Ezra het wilde. ‘All My Love’ werd een knuffelmoment voor de stelletjes in het publiek. ‘Get Away’ en ‘Shotgun’ zijn aardige toevoegingen aan het repertoire, al riepen ze nog niet de herkenning op van zijn grootste hit. Vijf kwartier duurde het tot het bevrijdende intro van ‘Budapest’, opnieuw vooraf gegaan een lang verhaal over de ontstaansgeschiedenis. Het vriendelijk kabbelende liedje werd tot in de kleinste “oehs” meegezongen. Het enige dat Ezra verweten kon worden, is dat hij zich bij dit smetteloze concert van zijn saaiste kant liet zien.