Filmoverzicht: Israëls dans met zichzelf en tollende Escher-docu

Deze week keken de filmrecensenten van NRC onder andere naar ‘Foxtrot’, ‘Escher: het oneindige zoeken’, en ‘A Quiet Place’.

 • ●●●●●

  Foxtrot: Oorlogsdrama

  De metaforen in ‘Foxtrot’ zijn misschien iets té duidelijk. Aan de andere kant: regisseur Samuel Maoz heeft iets te zeggen over de Israëlische samenleving en wil dat zijn boodschap overkomt. Daar is niks mis mee. Lees de recensie: Hoe Israël met zichzelf danst

  Foxtrot

 • ●●●●●

  Escher: Het oneindige zoeken: Documentaire

  Filmmaker Robin Lutz reconstrueert eclectisch en eerbiedig het leven van Maurits Cornelis Escher aan de hand van woorden, brieven, dagboeken en documenten van de wiskundige. Lees de recensie: Eclectisch, informatief en eindeloos rondtollend

  Regie: Robin Lutz. Met de stem van: Alexander van Breemen. In: 25 bioscopen

 • ●●●●●

  A Quiet Place: Horror

  In ‘A Quiet Place’ sluipt het gezin Abbott op kousenvoeten door een ontvolkte wereld. Een toproofdier dat jaagt via geluid zit hen continu op de hielen. Dat levert lange tijd een film op met verstikkende suspense. Lees de recensie: Elke dorre twijg beneemt je de adem

  Regie: John Krasinski. Met: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds. In: 88 bioscopen

 • ●●●●●

  Finding Your Feet: Romkom

  De Britse film ‘Finding Your Feet’ is een romantische komedie met zestigers in de hoofdrol. Hij volgt de regels van het genre, toch is hij niet zo voorspelbaar door de levendige karakterisering van zijn personages. Lees de recensie: Grandioze acteurs in romkom met zestigers

  Regie: Richard Loncraine. Met: Imelda Staunton, Celia Imrie, Timothy Spall, Joanna Lumley. In: 55 bioscopen

 • ●●●●●

  Bewaren, of hoe te leven: Documentaire

  Tegenwoordig wordt de behoefte om te bewaren soms als een ziektebeeld gezien. Digna Sinke gaat op zoek naar het waarom van haar verzameldrift en die van haar moeder. Lees de recensie: Verzamelaars zijn geen vreemde vogels volgens Sinke

  Regie: Digna Sinke. In: 21 bioscopen

 • ●●●●

  Bertrand Tavernier: A Journey Through French Cinema: Documentaire

  De regisseur en eminente filmkenner Bertrand Tavernier neemt de kijker mee op een reis door de Franse filmgeschiedenis. Zijn bevlogenheid werkt aanstekelijk. Lees de recensie: Tavernier staat met zijn neus bovenop de Franse cinema

  Studio Canal. Dvd-uitgave met Engelstalige ondertiteling. 14 euro.