Brazilië

Zeker 21 doden bij vuurgevecht na uitbraakpoging uit gevangenis

In de Santa Izabel-gevangenis in de noordelijke deelstaat Pará in Brazilië zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zeker 21 doden gevallen bij een uitbraakpoging. Behalve gevangenen en hun handlangers van buiten is ook een bewaker omgekomen, één gevangenismedewerkers raakte ernstig gewond. De uitbraakpoging werd geleid door zwaar gewapende mannen die van buitenaf kwamen. Mogelijk had ook een aantal gevangenen wapens. De aanvallers probeerden de buitenmuur van het complex op te blazen. Tijdens het vuurgevecht, dat twee uur zou hebben geduurd, werden de plaatselijke krant Diario do Para verschillende gevangenisbewakers gegijzeld. In Brazilië komt geweld in gevangenissen vaker voor. In het land zitten ruim 720.000 mensen vast, vaak in slechte omstandigheden. (AP)