Banken

Kamer wil behoud rekeningnummer bij wisselen van bank

De Tweede Kamer wil dat het mogelijk wordt om van bank te wisselen met behoud van het eigen rekeningnummer. Een voorstel daartoe van D66 en Partij voor de Dieren kan rekenen op steun van alle partijen. Het zou voor consumenten de drempel verlagen om een bank af te rekenen op bijvoorbeeld het beloningsbeleid. Onlangs ontstond ophef over een voorgenomen salarisverhoging voor ING-topman Hamers. Kamerlid Paternotte (D66): „Banken luisteren pas écht naar de maatschappij als de klant kan stemmen met de portemonnee. Daarom moet het makkelijker worden over te stappen.” Minister van Financiën Hoekstra voorziet wel problemen. „IBAN-nummers zijn Europees geregeld en gekoppeld aan banknamen”, zei de bewindsman vorige week. Wel beloofde hij de kwestie in Brussel aan te kaarten. (ANP)