VN-medewerker NEPAL

‘Voorvechter kinderrechten’ gepakt wegens misbruik

In Nepal is afgelopen weekend een voormalige hooggeplaatste Canadese VN-medewerker opgepakt op verdenking van kindermisbruik. Terre des Hommes maakte de arrestatie maandag bekend. De kinderrechtenorganisatie kreeg april vorig jaar een eerste melding binnen over mogelijk kindermisbruik van Peter D., al was zijn identiteit toen nog niet bekend. Drie maanden geleden meldde een groep Nepalese straatkinderen zich bij de ngo met nieuwe beschuldigingen. Daarna werd D. op zijn hotelkamer betrapt met twee jongens. Volgens Terre des Hommes is hij „een bekend voorvechter voor kinderrechten binnen de wereld van de internationale hulpverlening”. D. was voor de VN onder meer gezant in Afghanistan en deed humanitair werk voor Soedanese straatkinderen. (NRC)