Terreur-verdachten

Zestal dat werd opgepakt bij halve marathon Berlijn weer vrijgelaten

Zes mensen die zondag werden opgepakt bij de halve marathon in Berlijn zijn weer vrijgelaten. Ze zouden een aanval met messen bij het evenement hebben voorbereid, maar daarvoor is volgens justitie geen bewijs. De politie heeft hun woningen doorzocht – zondag werd nog melding gemaakt van vier arrestanten. Ook zijn hun digitale activiteiten nagetrokken. Dat onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat de verdachten, in de leeftijd van 18 tot 21, een onmiddellijke bedreiging vormen voor de Duitse samenleving. Ook zijn er geen explosieven of wapens gevonden. Die Welt meldde zondag dat één van hen een bekende zou zijn van Anis Amri, de man die in 2016 inreed op een kerstmarkt in Berlijn. De arrestanten kwamen volgens de politie ook uit „islamitisch-terroristische” hoek. (NRC)