Recensie

Recensie Film

Grandioze acteurs in romkom met zestigers

Romkom De Britse film ‘Finding Your Feet’ is een romantische komedie met zestigers in de hoofdrol. Hij volgt de regels van het genre, toch is hij niet zo voorspelbaar door de levendige karakterisering van zijn personages.

Timothy Spall en Imelda Staunton in ‘Finding Your Feet’.
Timothy Spall en Imelda Staunton in ‘Finding Your Feet’.

Op de dag dat Sandra zich laat ontvallen voortaan graag als Lady Abbott te worden aangesproken, komt ze erachter dat haar zojuist geridderde man al jaren vreemdgaat. Dus laat ze hem achter in hun statige herenhuis en trekt ze in bij haar zus Bif. Hoewel familie, verschillen de twee zussen als dag en nacht: de sociaal geëngageerde Bif, die nog antikernwapenposters in haar sociale huurwoning heeft hangen, ergert zich aan de snobistische Sandra die niets moet hebben van Bifs alternatieve vrienden, onder wie woonbootbewoners Charlie en Ted.

De Britse film Finding Your Feet is een romantische komedie, maar dan eentje met zestigers in de hoofdrol. Krijgen zij een tweede kans in de liefde? Hij volgt grotendeels de regels van het genre, waardoor het niet moeilijk is in te zien dat de kloof tussen de hautaine Sandra en de wat sjofele Charlie ongetwijfeld overbrugd zal worden. Toch is Finding Your Feet ook weer niet zo heel voorspelbaar, vooral door de levendige karakterisering van zijn personages. Zo is Bif een boeiend figuur: onconventioneel, humoristisch en ontwapenend, in alles een vrije geest. Ook het thema van het jezelf herontdekken na veertig jaar huwelijk wordt pakkend uitgewerkt. Wat enorm helpt is dat alle rollen gespeeld worden door grandioze Britse acteurs, onder wie Imelda Staunton, Celia Imrie en Timothy Spall. Zij zorgen ervoor dat hun personages nooit eendimensionaal zijn maar altijd onvermoede kanten hebben die geleidelijk aan onthuld worden. Dat de film leuke dansscènes heeft en ook even Rome aandoet, maakt het allemaal nog aantrekkelijker.