Veroordeelde die enkelband doorknipte weer opgepakt

De politie was sinds vorige week dinsdag op zoek naar R. Hij verschuilde zich in een woning in Maastricht.

De eigenaar van een shishalounge werd doodgeschoten in zijn eigen huis.
De eigenaar van een shishalounge werd doodgeschoten in zijn eigen huis. Foto Marcel van Hoorn/ANP

Carlo R., de man die op 29 maart werd veroordeeld tot 14 jaar cel wegens betrokkenheid bij de zogenoemde shishamoord, is maandag opnieuw opgepakt, meldt het OM. De veroordeelde bleek zich verscholen te hebben in een woning in Maastricht. Volgens de regionale omroep L1 woont zijn familie in de omgeving van het huis.

R. verdween na zijn veroordeling, nadat hij zijn enkelband losknipte. Zijn voorlopige hechtenis werd eerder geschorst, op voorwaarde dat hij een enkelband zou dragen.

De Limburgse politie was sinds vorige week dinsdag op zoek naar de 30-jarige Heerlenaar. Volgens het OM is nog onduidelijk of hij zijn enkelband afknipte voor zijn straf werd uitgesproken, of daarna.

De ‘shishamoord’

R. was vorig jaar februari betrokken bij een woningoverval in het Limburgse Geleen, waarbij de 29-jarige Hafed Merkikou werd doodgeschoten. Merkikou was eigenaar van een shishalounge. De daders hoopten hem geld afhandig te maken door hem te bedreigen met een geweer. Merkikou verzette zich en werd van dichtbij doodgeschoten. R. zou de vluchtwagen hebben geregeld waarmee de daders wegkwamen en werd veroordeeld voor medeplichtigheid. De overige daders kregen tot 24 jaar cel.

Lees ook: Celstraffen tot 24 jaar voor roofmoord Geleen