OM eist 80 uur taakstraf tegen oud-Ajacied Tete

De Oranje-international Kenny Tete was in 2015 betrokken bij een vechtpartij in Amsterdam.

Kenny Tete tijdens een training van het Nederlands elftal in 2017.
Kenny Tete tijdens een training van het Nederlands elftal in 2017. Foto Erwin Spek/ANP

In hoger beroep eist het Openbaar Ministerie tachtig uur taakstraf tegen Oranje-international en voormalig Ajacied Kenny Tete. Dertig uur daarvan is voorwaardelijk. Tete was twee en een half jaar geleden betrokken bij een vechtpartij bij een Amsterdamse coffeeshop.

Het OM beschuldigt Tete, die tegenwoordig bij de Franse topclub Olympique Lyon speelt, van het beledigen van een politieagent. Ook verzette hij zich volgens de officier van justitie bij zijn arrestatie. Daarbij nam hij een “weet-je-wel-wie-ik-ben-houding” aan, zegt een OM-woordvoerder. In 2016 kreeg hij daarvoor een taakstraf van zestig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De 22-jarige voetballer ontkent de beschuldigingen en ging tegen het vonnis in hoger beroep.

Negen interlands

In juli vorig jaar tekende Tete een contract van vier jaar bij Olympique Lyon. Hij speelde negen interlands. Tijdens de laatste oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Portugal (vorige maand, 0-3 winst) stond de rechtsback in de basis.

Over twee weken spreekt het gerechtshof in Amsterdam het vonnis uit.