Kiki Bertens wint WTA-toernooi in Charleston

Voor de vijfde keer in haar carrière behaalde Bertens de titel in een WTA-toernooi. Ze speelde op zondag zowel de halve als hele finale.

Tennisster Kiki Bertens tijdens het WTA-toernooi in Charleston.
Tennisster Kiki Bertens tijdens het WTA-toernooi in Charleston. Foto Mic Smith/AP

Kiki Bertens heeft zondag het WTA-toernooi in Charleston in de Verenigde Staten gewonnen. Ze domineerde in de finale tegen de Duitse Julia Görges met 6-2 6-1.

Bertens en Görges moesten zondag allebei twee wedstrijden spelen, omdat de halve finales op zaterdag niet konden worden uitgespeeld door zware regenval. Zo nam Bertens het eerst op tegen de Amerikaanse Madison Keys. Dat was een lange wedstrijd, waarin ze een matchpoint overleefde: 6-4 6-7 (2) 7-6 (5). Görges moest haar halve finale tegen de Letse Anastasija Sevastova afmaken, nadat die zaterdag was gestaakt bij 4-4 in de eerste set.

Uiteindelijk bleek Bertens tijdens de finale de meeste energie over te hebben. Ze maakte geen fouten tegen Görges en wist de partij in nog geen uur tijd te winnen.

Twitter avatar WTA WTA Relive the magic from @kikibertens‘ first Premier title at the @VolvoCarOpen. Catch the highlights! ⬇️ https://t.co/HGDJ2nkSmH

Het is Bertens’ vijfde overwinning in de WTA Tour. Door de toernooiwinst stijgt ze op de nieuwste wereldranglijst waarschijnlijk naar de 21ste plaats. De tennisster staat nu op plek 27.