Goal van het Weekend: Robben, Sneijder en een wereldgoal uit Duitsland

Een sprookjesachtig doelpunt uit de Bundesliga en heel aardige bijrollen voor Arjen en Wesley.

Arjen Robben droeg met een goal bij aan het veiligstellen van de Bundesligatitel voor Bayern. Voor Robben was het alweer zijn elfde landstitel en daarmee passeert hij Johan Cruijff als Nederlander met de meeste kampioenschappen.

Memphis Depay bleef met een handvol assists en alweer een goal in zijn blakende vorm steken terwijl kompaan in de Oranje-aanval Quincy Promes datzelfde deed. Zo bekeken ziet het er goed uit voor het Nederlands elftal en dan zou je zelfs John Verhoek nog kunnen overwegen.

3. Wesley Sneijder (AL GHARAFA v Qatar SC 1-0)

Ruben Neves van de Wolverhampton Wanderers scoorde dit weekend met een fraaie vrije trap en stelde daarmee zo’n beetje promotie naar de Premier League veilig. Maar ja, dan is daar opeens good old Wesley met een geweldig genomen vrije schop die alles heeft: snelheid, effect en een onvoorspelbare vlucht.

2. Josh Murphy (NORWICH CITY v Aston Villa 1-0)

Douglas Costa (Juventus) had graag op dit plekje gestaan, maar Josh Murphy swingde ‘m er toch nog net even wat fraaier in.

1. Christian Pulisic (BORUSSIA DORTMUND v VfB Stuttgart 0-1)

Er zullen niet veel mensen buiten de VS zijn die dat land echt gaan missen op het komende wereldkampioenschap. Maar deze man, of eigenlijk is het nog een jongen, laat ook dit weekend weer zien dat er toch wel wat ontbreekt straks in Rusland. Wat een klasbak; de 19-jarige Christian Pulisic: