Frank Dane volgt Edwin Evers op bij Radio 538

Maandag werd bovendien bekend dat BNNVARA-directeur Marc Adirani naar Talpa vertrekt en dat Sharid Alles de nieuwe zendermanager van 3FM wordt.

Dane was jaren de vaste vervanger van Evers.
Dane was jaren de vaste vervanger van Evers. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Frank Dane gaat vanaf 2019 de ochtendshow op Radio 538 presenteren. Hij volgt Edwin Evers op, die vorige maand bekendmaakte na 21 jaar te stoppen met zijn programma Evers Staat Op.

De 36-jarige Dane werkt sinds 2000 bij Radio 538 en presenteert onder meer dagelijks een lunchprogramma. Ook is hij al jarenlang de vaste vervanger van Evers. Het is nog niet bekend hoe de nieuwe ochtendshow gaat heten. Tijdens een uitzending zei Dane maandag:

“Ik ben 538 dankbaar voor deze ongelofelijke kans om mijn held Edwin op te volgen. Ik ga mijn stinkende best doen om de leukste ochtendshow van Nederland te maken.”

Algemeen directeur BNNVARA naar Talpa

Maandag werd ook bekend dat BNNVARA-directeur Marc Adriani naar Talpa vertrekt. Hier zal hij als directeur radio verantwoordelijk zijn voor de programmering van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Adriani zegt dat hij zijn nieuwe functie bij Talpa “als radioman niet aan hem voorbij kon laten gaan”.

Eind maart kocht Talpa het grootste persbureau van Nederland. Wat wil John de Mol met het ANP?

De afgelopen weken kwam Talpa meerdere keren in het nieuws nadat bekende mediamakers de overstap naar het conglomeraat maakten, onder wie het Voetbal Inside-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Ook kocht het bedrijf van John de Mol het Nederlandse persbureau ANP. De deals passen in de plannen van De Mol om een groot multimediabedrijf op te bouwen.

Sharid Alles zendermanager 3FM

Ook bij 3FM zijn er veranderingen gaande. Maandag kondigde de radiozender aan dat Sharid Alles de nieuwe zendermanager wordt. Alles is nu programmaleider bij FunX, een populaire zender die erom bekend staat een breed, jong publiek aan te trekken. Eerder was ze al betrokken bij 3FM als programmamaker.

FunX verdubbelde de afgelopen jaren haar redactie. Waarom het Funx wel lukt jongeren van alle kleuren te bereiken.

De jongerenzender van de NPO kampt al jaren met slechte luistercijfers, ook vertrokken bekende dj’s als Giel Beelen naar andere zenders. De 37-jarige Alles zegt dat ze de zender “de volgende fase in zal leiden”.