Eredivisie

FC Twente na verlies tegen Feyenoord stap dichterbij rechtstreekse degradatie

Voor FC Twente komt rechtstreekse degradatie uit de eredivisie steeds dichterbij. De ploeg van interim-trainer Marino Pusic, opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek, ging voor eigen publiek onderuit tegen nummer vier Feyenoord: 1-3. Daardoor kwam FC Twente vaster op de laatste plaats, omdat de concurrenten Sparta (3-2 tegen VVV-Venlo) en Roda JC (3-2 tegen PEC Zwolle) wel tot winst kwamen.

FC Twente begon vol overgave aan het duel. Al na negen seconden moest arbiter Danny Makkelie geel trekken voor aanvaller Tom Boere wegens grof spel. Het was de snelste boeking in de eredivisie sinds de gele kaart voor Robert Molenaar (FC Volendam) op 28 november 1992 (na zeven seconden).

Feyenoord liet zich niet intimideren door de Twentse dadendrang en liet de bal in de beginfase goed rondgaan. Jean-Paul Boëtius opende na ruim een kwartier de score. Vier minuten later was het alweer gelijk. Adam Maher strafte een blunder van doelman Brad Jones af: 1-1.

Na rust ging FC Twente op jacht naar de winst. In de 67ste minuut was het echter Feyenoord dat scoorde. Steven Berghuis rondde een combinatie met Karim El Ahmadi af. Met een schitterend hakje bepaalde Nicolai Jørgensen de eindstand op 1-3.

Met nog vier duels te spelen staat Twente nu vier punten achter op Sparta, dat voorlaatste is. De ploeg van coach Dick Advocaat won zaterdag in een spectaculaire wedstrijd thuis van VVV. Soufyan Ahannach zette Sparta vlot op 1-0. Clint Leemans miste vervolgens voor VVV een strafschop maar scoorde daarna twee keer. Met doelpunten in de 81ste en 90ste minuut werd Robert Mühren de held op Het Kasteel: 3-2 voor Sparta.

Ook nummer zestien Roda JC pakte in de slotfase drie punten, thuis tegen PEC Zwolle. Donis Avdijaj en Simon Gustafson zetten de Limburgers op 2-0, Younes Namli en Queensy Menig zorgden voor 2-2. In de 87ste minuut besliste Mikhail Rosheuvel het duel in het voordeel van Roda JC. (NRC)