Duitsland

Robben overtreft Cruijff na kampioenschap met Bayern

Arjen Robben behaalde zaterdag met Bayern München zijn elfde landstitel en overtreft daarmee Johan Cruijff. De twee jaar geleden overleden nummer 14 was tot dit jaar de Nederlandse voetballer met de meeste nationale kampioenschappen: tien. „Hij is de grootste aller tijden van ons land”, sprak Robben na afloop voor de camera van FOX Sports. „Het geeft zeker een extra tintje aan deze landstitel dat ik hem nu heb ingehaald. Dat is iets om trots op zijn.”

Robben stelde met Bayern de titel veilig na een 4-1 zege in de uitwedstrijd bij Augsburg. De vleugelaanvaller, die in de 83ste minuut werd gewisseld, maakte zelf het derde doelpunt. De andere Bayern-treffers kwamen op naam van Corentin Tolisso, James Rodríguez en Sandro Wagner. Bayern kan dit seizoen opnieuw de ‘treble’ pakken. De ploeg van Robben doet in de Champions League en de Duitse beker nog volop mee.

Het was voor Robben al zijn zevende kampioenschap in Duitsland sinds zijn komst naar Bayern in 2009. Eerder won hij landstitels in Nederland (met PSV in 2003), in Engeland (met Chelsea in 2005 en 2006) en in Spanje (met Real Madrid in 2008). Cruijff werd in zijn carrière acht keer kampioen met Ajax, één keer met FC Barcelona en als besluit van zijn carrière in 1984 met Feyenoord. (NRC)