Brieven

Brieven

Veel aandacht in de media voor John Fisher, de zeiler die tijdens de Volvo Ocean Race overboord sloeg. Er werd verslag gedaan van de zichtbaar aangeslagen schipper die graag zijn overwinning had ingeruild voor het leven van Fisher. In uw krant en in andere media werd na het incident ook stil gestaan bij Hans Horrevoets die in 2006 bij slecht weer het leven liet toen hij van boord sloeg van de ABN Amro II. Er werd zelfs geschreven over Alex Gough die een nat pak had gehaald. Wat wrang is, is dat er met geen woord gerept wordt over het eerste slachtoffer van deze editie van de Volvo Ocean Race. Op 20 januari botste de boot van Team Brunel met een vissersboot voor de kust van Hong Kong. Het schip zonk en een van de opvarenden moest dat met de dood bekopen. De visser bleef in de publicaties van de race en in de Nederlandse media naamloos. Ongetwijfeld hebben de organisatie van de Volvo Ocean Race en de autoriteiten van Hong Kong goed gezorgd voor de nabestaanden. Ze hebben ook hun best gedaan om het feestje niet te laten bederven door de dood van een visser die gewoon zijn werk aan het doen was. Van de Nederlandse redacties is het lui en achteloos dat ze de dood van de visser niet noemen. De man heeft een naam en had een leven. Zijn naam is Tsui en zijn leven duurde 50 jaar.