Banken

Christian Sewing waarschijnlijk nieuwe baas van Deutsche Bank

Deutsche Bank krijgt zeer waarschijnlijk Christian Sewing als topman. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De raad van commissarissen van de bank zou zondagavond bijeen komen om over de positie van de huidige topman John Cryan te praten. De commissarissen zouden een voorkeur hebben voor Sewing, die veel ervaring heeft in het bankwezen. Sewing is nu vice-voorzitter van de raad van bestuur. Er gaan al een tijd geruchten dat naar een opvolger voor Cryan wordt gezocht. Cryan trad in 2015 aan en heeft een contract tot 2020. Zijn positie staat onder druk door zwakke prestaties van de grootste bank van Duitsland en doordat hij onenigheid met de president-commissaris zou hebben over de koers van Deutsche Bank. Zelf probeert Cryan de geruchten over zijn aanstaande vertrek te ontzenuwen. (ANP)