Amok

Man rijdt met busje in op terras in Münster: drie doden, twintig gewonden

Bij een incident in Münster zaterdag, waarbij een man met een busje inreed op een terras, zijn twee mensen omgekomen en meer dan twintig mensen gewond geraakt, onder wie twee Nederlanders. Volgens de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken liggen beide Nederlandse slachtoffers in het ziekenhuis. Eén van hen zou in kritieke toestand verkeren. In Münster reed een 48-jarige man met een kampeerbusje in op het publiek van een druk terras. De dader schoot later zichzelf dood. Volgens de Süddeutsche Zeitungzou dat de dader een brief naar enkele vrienden hebben gestuurd waarin hij de redenen voor zijn daad uit de doeken zou hebben gedaan. Onderzoekers zouden er daarom van uitgaan dat het niet om een politieke daad gaat. Er zijn geen aanwijzingen dat de man banden had met extremistische groeperingen en het zou niet gaan om een terroristische of politiek gemotiveerde actie. De dader was een bekende van de politie, volgens het openbaar ministerie van Noordrijn-Westfalen. In 2015 en 2016 werd hij in verband gebracht met fraude, vernielingen, en bedreigingen. (NRC)