ADO-supporters niet welkom bij FC Utrecht na rellen

De politie arresteerde in de nacht van zaterdag op zondag dertig hooligans bij rellen in Utrecht en bij de A12.

De A12 bij Utrecht werd in de nacht van zaterdag op zondag tijdelijk afgesloten, omdat voetbalsupporters zich op de snelweg bevonden.
De A12 bij Utrecht werd in de nacht van zaterdag op zondag tijdelijk afgesloten, omdat voetbalsupporters zich op de snelweg bevonden. Foto Koen Laureij/ANP

Fans van ADO Den Haag zijn zondag niet welkom bij de voetbalwedstrijd tegen FC Utrecht in stadion Galgenwaard. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft besloten dat de wedstrijd zonder uitpubliek moet worden gespeeld, nadat zaterdagnacht rellen op meerdere locaties in Utrecht rellen uitbraken.

Supporters van verschillende voetbalclubs gingen met elkaar op de vuist. In totaal verrichtte de politie zo’n dertig aanhoudingen, de A12 werd vanwege de rellen tijdelijk afgesloten.

Een woordvoerder van burgemeester Van Zanen zegt tegen NRC dat de gemeente de kans groot acht dat ook voor de wedstrijd onrust zou kunnen uitbreken. Daarom is besloten dat de uitsupporters zondag niet welkom zijn. “De burgemeester heeft besloten dat zulke geweldadigheden in aanloop naar een voetbalwedstrijd niet zullen worden getolereerd”, zegt de woordvoerder.

Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag 🔰 Belangrijk bericht!
Door een incident in de nacht van zaterdag op zondag, hebben de lokale autoriteiten van Utrecht helaas besloten dat er bij de wedstrijd FC Utrecht - ADO Den Haag geen supporters van ADO Den Haag welkom zijn | https://t.co/jD4Y1g2cua

Gevecht bij snelweg De Meern

Persbureau ANP meldt dat de onrust zaterdagavond laat in de stad begon. Daarna verplaatsten de hooligans zich naar een wegrestaurant aan de A12, bij De Meern, waar een nieuw gevecht uitbrak. De politie liet de A12 in beide richtingen tijdelijk afsluiten omdat relschoppers zich ook op de rijbaan begaven.

Volgens een woordvoerder van de politie ging het om supporters van FC Utrecht, ADO Den Haag en Feyenoord, “die elkaar troffen” voor gevechten.

Twitter avatar RWSverkeersinfo Rijkswaterstaat Verkeersinformatie Tegen het eind van het seizoen lopen de gemoederen blijkbaar hoog op. Voetbalsupporters zoeken elkaar op op de #A12 bij De Meern, rijbaan in beide richtingen dicht #nietgoedtepraten. https://t.co/x889ToDWG1

In stadion Galgenwaard wordt zondag het bezoekersvak afgesloten. Het bestuur van ADO Den Haag verzoekt supporters “met klem om vooral niet naar Utrecht af te reizen”. De wedstrijd in Utrecht begint om 12.30 uur.